Gefeliciteerd, je hebt je Stripe account succesvol gekoppeld aan je community. Alleen je bent er nog niet, nu gaan we de betalingsmogelijkheden en producten activeren.

Mocht je Stripe.com account nog niet gekoppeld zijn, ga dan nog even een stap terug.

Ga naar Stripe.com en log in met je gegevens die je zojuist hebt aangemaakt / ontvangen.

Wanneer je inlogt dan kom je direct in je persoonlijke Stripe Dashboard, waar je al je lidmaatschappen en producten kunt beheren.

We gaan nu eerst de betalingsmogelijkheden activeren, ga hiervoor in het linkermenu naar Payments --> Settings. Dan kom je in het overzicht van de verschillende betalingsmogelijkheden, klik op Activate en je bent klaar.

Let op: Bij SEPA Direct Debit (automatische incasso), wordt er een aanvraag gedaan bij Stripe om dit te activeren, mocht je deze optie kiezen, neem dan ook even contact op met support@bigdash.co (wij kunnen het proces voor je versnellen). Het is belangrijk om direct een Incassant ID bij je bank op te vragen, dit is nodig voor automatische incasso's.

Je hebt nu een aantal betalingsmogelijkheden geactiveerd, nu is het tijd om je product / lidmaatschap aan te maken. Ga hiervoor naar Billing --> Products, en klik op + New.

Je ziet het volgende scherm:

Bij 'Product name' vul je de naam van je product in, het 'Unit label' geeft aan wat voor product het is (lidmaatschap, ticket, abonnement) en bij 'Statement descriptor' vul je in wat jij wilt dat je klanten zien op hun afschrift. Dit is meestal een korte beschrijving van je product / naam. Klik vervolgens op 'Create product'. Dan kom je in het volgende scherm:

Hier geven we aan hoeveel het product gaat kosten, en wanneer er moet worden betaald. Vul ook hier weer de velden in.
Bij 'Plan nickname' kun je een naam voor eigen gebruik kiezen, dit zien je klanten niet. Laat ook het 'ID' veld leeg, deze wordt door Stripe zelf gemaakt.

Dan kom je bij het kopje Pricing, hier gaan we de prijs bepalen. Kies voor een terugkerend lidmaatschap voor 'Recurring quantity'.

De verschillende Price Tiers kun je overslaan en direct naar 'Price per unit' gaan, hier vul je de prijs van jouw lidmaatschap / product in.

Bij 'Billing Interval' kies je hoe vaak je gebruikers moeten betalen, dit kun je zelf instellen via het drop-down menu.

Verder kun je er nog een proefperiode aan hangen, door de 'Trial period' in te stellen, wanneer je deze op 30 dagen zet, hebben je gebruikers 1 maand een gratis lidmaatschap.

Klik nu nog op 'Add pricing plan' en je product / lidmaatschap is klaar voor gebruik!

Nu kunnen we het product gaan gebruiken in de community, kijk hier hoe dat werkt.