Als het goed is staan je producten klaar in je Stripe.com account, en kunnen we nu de lidmaatschap templates aanmaken in je community.

Mocht je nog geen Stripe producten hebben aangemaakt, ga dan nog even een stap terug.

Log in bij je admin account via dashboard.bigdash.community en klik vervolgens bij Configuration op Stripe.

Hier zou je nu het volgende bericht moeten zien:

Scroll vervolgens naar beneden, naar Subscriptions module en klik nu op Enabled.

Vul vervolgens de volgende velden in om je beginscherm van de Lidmaatschapspagina te vullen. Dit zijn de standaard velden zoals de bevestigingstekst, BTW percentage, en de Algemene Voorwaarden.

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, kies je onderaan nog de tekst voor op je bevestigingsknop, en klik je op 'Save'.

Je configuratie voor het lidmaatschap is nu opgeslagen, hier hoef je voorlopig niets mee te doen. Je kunt nu je eigen abonnementen aanmaken via 'Create plan template'.

Je komt in het scherm, waar jij nu (op basis van je aangemaakte producten in Stripe), je lidmaatschap kunt koppelen.

Kies voor dagelijks, wekelijks, maandelijks, jaarlijks, je valuta, en vervolgens kies je jouw Stripe product.

Vul bij 'Plan title' nog even de naam van je abonnement / lidmaatschap in, een beschrijving, en de tekst voor de bevestigingsknop.

Klik nu op 'Save plan template' en je lidmaatschap staat online, en is beschikbaar voor je gebruikers. "Nu kun je achterover leunen en het geld binnen laten stromen :)"

Mocht je meerdere lidmaatschappen online willen zetten, denk er dan even aan dat je het product ook aanmaakt in Stripe!